Radio St.Helena Day 

ÅTERUPPLEV RADIO ST.HELENA DAGEN

 

ZD7 är en gammal vän för radioamatörer, men St.Helena är nog också på toppen av ”Most Wanted” listan för många kortvågslyssnare. Radio St.Helena har en mellanvågsstation och under 1990-talet ”lånades” en kortvågssändare, som användes för de berömda ”Radio St.Helena Day” utsändningarna. Dessa var, högst sannsynligt, en av världens första internationella multi-media (telefon, fax, email) program på kortvåg i realtid. RSH´s  QSL kort är nog en av skatterna hos många kortvågslyssnare runt om i världen. I slutet av 1999 upphörde sändningarna, sändaren stängdes och antennen nermonterades.

 

Vårt nya projekt är, att försöka få RSH i luften på kortvåg igen. Ledningen och alla RSH vänner är bakom denna ide, men hela projektet fordrar dock privat financiering via sponsorer och donationer.

 

Ett antal kortvågslyssnare och radioklubbar som stöder detta projekt kommer bl.a. från: Storbritannien, USA, Danmark, Tyskland, Nya Zealand, Australien, Japan, Sydafrika, Kanada, Spanien, Holland, Italien, Ryssland, Chile och Brasilien, samt bl.a. Adventist World Radio och Radio Havana Cuba.

 

Återupplivandet av dessa program kommer säkert att sprida ordet om öns intressanta histora och förhoppningsvis även leda till ökande handel och turism för St.Helena. Detta kan kanske också betyda mer aktiv hjälp till radioamatörerna, för upprättande av en permanent amatörradioklubb station på St.Helena.

 

 Detta kan vara den första gången som radiovänner hjälpt till med uppbyggande av ”deras egna” kortvågsstation. För att ge St.Helena och ”Saints” deras internationella röst tillbaka, behövs en ansenlig del av internationell hjälp. För detta har vi satt upp bankkonton i Tyskland, USA och Storbritannien för donationer och vi tackar alla och envar på förhand för Edra bidrag.

 

För donationer använd vänligast Euro:

Kontots namn :     Radio St.Helena Fund Kipp

Kontots nummer:  0360304070

Bank:                     Commerzbank, Langen, Tyskland

Bank kod (BLZ)   50840005

IBAN:                   DE45 5084 0005 0360 3040 70

SWIFT:                 COBA DEFF 012

 

Om ni transfererar pengar från ett icke Euro valutaland, vänligen addera kostnader för omväxling till Euro, tack!

 

Vi hoppas också på donationer av två transceivers, som t.ex. Yaesu FT-757GXII.

För eventuell donation av dessa, vänligen kontakta mig per email.

 

Med vänlig hälsning

Robert Kipp                        DJ 0 PU

Special Assistant to the Station Manager of Radio St.Helena

Email:   RDC-Robert-Data@t-online.de