Finurliga lösningar när du reser

Är du van vid att vara på resande fot har du säkerligen dina rutiner du gillar att följa, men har du nyss börjat upptäcka världen lär du fortfarande testa dig fram. En resa till avlägsna platser som St Helena öppnar upp för en del utmaningar för den orutinerade – därför att det på sin plats att lära sig ett och annat reseknep. Nedan hittar du några få finurliga lösningar som mycket väl kan visa sig ovärderliga under din resa.

Så håller du mobilen laddad

Många tycker om att resa för att slippa behöva vara uppkopplade hela tiden, men att ha mobilen tillgänglig kan trots allt vara en bra idé – det vill säga så länge som den inte är urladdad. Oavsett om du vill ha din mobil för att utnyttja en campobet bonus och fördriva tiden på ett nätcasino, om du behöver hålla ett öga på vad som händer på hemmaplan eller om du bara vill ha den redo vid eventuella nödsituationer, så är det ibland lättare sagt än gjort att hålla den laddad.

Hitta en bra powerbank så är mobilen räddad.

Det finns sätt att hålla mobilen vid liv även när du befinner dig ifrån eluttag en längre tid, när du glömt en passade adapter eller när det blir strömavbrott. Det vanligaste knepet är att köpa en så kallad powerbank eller två. Det är ett uppladdningsbart batteri som du kan använda för att ladda din mobil portabelt. Nackdelen med den lösningen är att även powerbanken behöver laddas förr eller senare – men det finns lösningar även för det. Du kan exempelvis köpa en powerbank som laddas med hjälp av solceller.

Har du glömt att ta med en adapter för att ladda telefonen i eluttag finns det en lösning som är så enkel att den är lätt att helt och hållet förbise – ladda mobilen i tv:n. Så gott som alla moderna telefoner har någon form av USB-laddning, vilket gör att du eventuellt kan koppla in den i tv:n på rummet och ladda den där istället.

Så tar du hand om dina kontanter

Sverige är ett av de länder i världen som förlitar sig mest på kontantfria alternativ, men så ser det som bekant inte ut på många andra ställen. Befinner du dig på resande fot är det ofta ett måste att ha åtminstone en mindre summa i kontanter redo.

Många känner sig dock obekväma med att vandra runt med sedlar i fickan, men det finns några enkla knep som förhoppningsvis kan lugna dig en aning. Det mest grundläggande är att inte ha alla dina pengar på ett ställe, för skulle du bli av med dem då har du helt enkelt inget kvar.

I övrigt är det vanligtvis rekommenderat att du har pengarna nära kroppen, i exempelvis en midjeväska eller dylikt under kläderna. Det finns till och med specialdesignade bälten som är till för att du ska kunna förvara kontanter i dem.

En annan smart lösningar är att ha en billig, fake-plånbok. Den kan du dels ha i bakfickan som avledning när du befinner dig på platser där ficktjuvar finns, och det kan dessutom vara ovärderligt om du någon gång skulle bli rånad – då kan du snabbt räcka över en din låtsasplånbok med inaktiva kort och utan kontanter.

Så botar du din jet lag

Är du en person som lätt drabbats av jet lag så finns det faktiskt en otroligt enkel lösning – snöra bara på det löparskorna, för det ska nämligen hjälpa med träning. Okej, det kanske inte låter som det första du vill göra när du är trött och seg i skallen efter tidsomställningen, men ge det en chans. Fungerar det inte har du rätt att njuta lite extra när du vilar istället.

Det finns bevisligen gott om små finurliga lösningar man kan integrera i sin reserutin – oavsett om det handlar om att hålla mobilen laddad för att spela online eller för att bli av med jet lag.