Konstnärers syn på Sydatlanten!

Öarna i Sydatlanten har inspirerat många konstnärer från hela världen. För att kunna fånga ögonblick av livet på öarna och dess natur på och runt om Ascension, St Helena och Tristan de Cunha.

Vi är mycket stolta över att kunna presentera den svenska konstnären Roland Svensson, den holländska konstnären Rolf Weijburg och den schweiziska konstnären Iris Linsi. Iris har sitt ursprung från ön St Helena där hon föddes.

Roland Svensson (1910-2003) – har gett oss tillstånd att publicera hans verk från St Helena och Tristan de Cunha öarna. De flesta av hans verk finns i privata ägor. Hans målningar och litografier från Stockholms skärgård är mycket omtyckta och välkända i Sverige. Rolands verk från Sydatlanten är inte alls lika mycket kända i Sverige.

En lite kul grej är att Roland inspirerat till en hel del designer av sexleksaker. Det är något med hans formgivning som legat till grund för exklusiva sexleksaker från kända märken som Lelo och WeVibe.

Rolf Weijburg reste till öarna i Sydatlanten och besökte dessa under flera år. Hans färg-etsningar från Ascension, St Helena och Tristan ingår i en konstserie som heter – L´Afrique Périohérique, som består av cirka 70 olika etsningar från öarna runt om Afrika.

Iris Linsi är en poet och konstnär som är född på St Helena men numera är bosatt i Schweiz. Under 1994 var Iris på besök på St Helena i fyra månader. Detta var det första besöket sedan hennes barndom, för att ha en liten utställning av sina konstverk. Nu håller Iris på med att förbereda en bok, St Helenas 500 åriga historia och måla 12 målningar. Målningarna kommer att illustrera hennes arbete.

Tillstånd av konstnärerna har getts!

/ John

Se några verk av:

ROLANDSVENSSON

ROLF WEIJBURG

IRIS LINSI