Shortwave transmission on 11092,5 kHz USB

Radio St Helena

Hem  
Gästbok

Adress:

Radio St. Helena
Jamestown
St. Helena
South Atlantic Ocean

Telefon +290 4669
Fax +290 4542
Telex 4202 GOVT HL
Station Manager:
Tony Leo

radio.sthelena@helanta.sh

Radio St Helen Day 1999, kommer vara den sista!

Detta är den sista gången jag skriver på denna världsomspännande St Helenas webbsida.

Det är mycket tråkigt och ledsamt, men sant, att den 23 oktober 1999 kommer Radio St Helena sända sin sista sändning för omvärlden. Detta beror helt och hållet på att de som äger de sändarna som vi på Radio St Helena har använt oss av till våra kortvågssändningar, Cable & Wireless PLC, som är stationerade på St Helena vid Briars. Har bestämt att lägga ner och plocka bort all utrustning, på grund av utrustningens ålder och att det är svårt att få hit reservdelar hit till ön. Denna utrustning kommer att ersättas med en liten transceiver, som bara fungerar på ett kort avstånd. Därför kan denna sändare inte användas för att göra sändningar över hela världen.

At the old transmitter - now to be junk

Därför är vi ledsna från botten av våra hjärtan att dessa sändningar kommer att upphöra snart. Men tyvärr är det sådana saker som händer. Vi har hört protester från våra lyssnare och som har gett oss besked om att de kommer att ge oss ett stöd för att köpa en ny sändare, och ha den placerad på St Helena, speciellt för att sända en gång per år. Om det kommer bli av, så önskar jag dem lycka till!

Som stations ansvarig har jag verkligen sett fram emot dessa St Helena dagar. Jag har verkligen tyckt om att vara i sändning, pratat med personer i telefon under alla gånger vi har haft de sändningar när lyssnarna har kunnat ringa in till stationen. Allt från tidiga mornar till sena kvällar. Sedan vi började med St Helena dagen så har vi alltid avslutat dagen med en stor fest, som ingen vill missa i år.

Jag vet att många av er som lyssnar förfarande väntar på bekräftelse brev och kort från 1998. Dessa har blivit postade och jag hoppas att de når sina mottagare. Eftersom förra året, kom inte alla våra brev och kort fram till sina mottagare. Jag förmodar att de försvann någonstans i posten.

Därför hoppas jag verkligen att detta årets sista sändning kommer sändas utan problem och vi blir ihågkomna många år framöver av er lyssnare.

Var med i lotterier!

Efter alla år har vi byggt upp ett stort arkiv med massor av cd-skivor från hela världen. Dessa kommer vi lotta ut. Därför anmäl ditt intresse om du vill vara med i lotteriet. Detta som ett tag för alla gånger ni har lyssnat på oss.Hans Excellence Governor Hollamby som har funnit på ön en kort tid. Jag tog mig friheten och frågande hans fru Helena om hon skulle vilja dra lottnummer i lotteriet, och på så vis få fram vinnarna. Hon tvekade inte en sekund och dragningen gjordes torsdagen den 9 september och i ett lånat rum på Plantation House.För att delta i utlottningen var det tre frågor som skulle besvaras:Vad är St Helenas nationalfågel?Svar: WirebirdVilken valuta används på St Helena?Svar: St Helena pundetVem var första personen som höll i den första sändningen världen över från denna station?Svar: Joy LawrenceHär är listan över vinnare av tävlingen:Mickey Delmage i Kanada vann första pris.Michael Enos från USA vann andra pris.Joe Pugitt i Florida är vinnare av det tredje priset. Grattis till alla vinnare!Förra gången vi anordnade ett lotteri och in i vårt arkiv av CD-skivor. Och vinnaren av fösta pris vann 26 CD-skivor.Josef Zimmermann i Tyskland vann första prisRudolf Krumm från Tyskland var den andra vinnaren Det tredje priset har blivit vann av Michael Menx i Tyskland.Deras priser har blivit postade!Vår sista sändning kommer att ske den 23 oktober och vi hoppas på bara väder på både dagen och natten, det beror naturligtvis vart du befinner dig någonstans i världen och lyssnar, om det är dag eller natt.Programinnehållet den 23 oktober kommer att huvudsakligen vara musik men också dela med oss av information, samtal, intervjuer, tävlingar, telefonsamtal med mera, kommer även ges tid till i sändningen. Vi kommer inte ta emot internationella samtal i början av programmet eftersom det kan störa innehållet i programmet. Vi tar gärna emot fax under programmet gång, samt e-mejls. Kontaktuppgifterna är:

Fax nummer +290 4542,

E-mail is radio.sthelena@helanta.sh

Här nedan en bild från WW studion.

These place will be crowded on Oct 23rd

Till sist vill jag tacka alla som har kommenterat, assisterat, dela med sig och på något vis varit delaktig i våra tidigare sändningar. Detta hade inte kunnat vara möjligt om inte det hade varit för Johan Ekwall och Jan Turner som hade denna idé från början och såg till att St Helena Day genomfördes. Och i samarbete med Lennart Deimert för han service och anordnade denna webbsida på internet och administrerat den samma. Tack Lennart för att du har gjort reklam för St Helena.Med allt detta sagt, om inte Cable & Wireless inte alls hade varit med i bilden, skulle det inte alls ha blivit några sändningar alls. De har hjälpt oss genom åren med lånet av deras kortvågssändare, för vilket vi är mycket tacksamma för.Vill du ha mer information om sändningen, går det bra att kontakta oss via e-mejl. Lycka till för en bra Radio St Helen Day, den 23 oktober 1999!

TONY LEO

Station Manager, Radio St. Helena.

 

 

 

Ljudklipp här !

 

Bilder via den här länken

 

December 7, 1999