ROLAND SVENSSON

Litografi från Tristan da Cunha

Hard working men

Rowing men

Moonlight and molly

Edinburgh from the Sea

Färgerna är inte riktiga

på dessa bilder.

Tristan da Cunha from distance

Skärgården

Stockholm är Roland Svenssons

favoritmotiv.

From the outer archipelago of Stockhom

Bilderna finns på Stockholms gallerior.

Förstora genom att klicka på bilden

Tillbaka till index sidan

 

https://sthelena.se/wp-content/uploads/2017/07/albatross_RS.jpg (41403 bytes)

 

 

Roland Svensson är känd både i Sverige men också ute i övriga världen. I Sverige för sina verks från den stockholmska skärgården och i övriga världen för sina konstnärliga skildringar från ensliga öar världen över. Då med motiv från St Helena och Tristan da Cunha bland andra.

Under Rolands sextioåriga konstnärsliv då han hämtade motiv från Stockholms yttre skärgård och på ensliga öar från olika världsdelar banande han sin egen unika väg till sitt konstnärskap väldigt mästerligt. Han verk utstrålar mycket djup och insikt.

Du kan följa hans verk via måleriet, grafiken och i hans författarskap. Och de präglas av sin förankring i verkligheten med sin känsla för den speciella miljön och befolkningen som fanns på öarna, han skildrar deras liv med sina penseldrag, streck och ord, mycket detaljerat. Fångade essensen i en enda bild eller text, och gjorde det lätta för betraktaren att förstå.

Vill man kan man bli medlem i Roland Svensson Vänner och vara med driva deras museum där det går följa hela Rolands liv som konstnär och se delar av hans verk, men dessutom titta på de filmerna om och med Roland Svensson. Detta ligger ute på Möja och har öppet på sommaren.

Roland Svensson finns i mångas hjärtan, inte bara i Sverige men i övriga världen också. Då han har satt sina vackra avtryck, för att ge bestående intryck för resten av sina liv!


[Startsidan] [Index]